ARTICOL PUBLICAT ÎN ROMÂNIA EXPRES

Articol publicat în România Expres


POETA ELISABETA BOŢAN LA RADIO ROMÂNIA EXPRES

Poeta Elisabeta Boţan la Radio România Expres

Anul trecut Elisabeta tocmai şi-a lansat primul volum de poezii în limba spaniolă întitulat „Dimensiones”

Nu mulţi români o cunosc pe Elisabeta Boţan, o româncă de excepţie din oraşul Alcala de Henares, care ne face multă cinste pe meleagurile lui Don Quijote. Nu trebuie decât să schimbi câteva vorbe cu ea ca să îţi dai seama că e o femeie respectuoasă, educată, inteligentă, sinceră şi în acelaşi timp simplă, sensibilă, visătoare, originală şi jovială. Mai mult, este o femeie care spune despre sine că este o persoană adaptabilă la diferite situaţii şi locuri.

Dimensiones- Elisabeta Botan
Dimensiones- Elisabeta Botan

Anul trecut Elisabeta tocmai şi-a lansat primul volum de poezii în limba spaniolă întitulat „Dimensiones”. La fel ca mine, unii se întreabă de ce în spaniolă şi nu în română? Probabil pentru că îi place să se joace cu cuvintele, sau pentru că limba spaniolă este o limbă melodioasă, aşa cum chiar ea afirmă. Adevărul este că atunci când vorbeşti o limbă străină atât de bine, de  cele mai multe ori ajungi să gândeşti în acea limbă.

Am avut prilejul să stau de vorbă cu ea în cadrul emisiunii „România Expres” de la Radio Tentacion. Timp de o oră am povestit despre poezie, una din marile sale iubiri, însă acest spaţiu s-a dovedit prea scurt pentru a o cunoaşte suficient de bine pe Elisabeta Boţan. Astfel că i-am smuls o promisiune: aceea de a se întoarce la România Expres, de data aceasta pentru o emisiune în limba română.

Pentru cei care doresc să o cunoască puţin mai mult pe Elisabeta Boţan, pot asculta aici emisiunea România Expres din 18 ianuarie 2013, în care aceasta s-a aflat alături de Alin Săcăcean în studioul Radio Tentacion.

Iar celor care iubiţi poezia, vă oferim şi un poem care face parte din volumul „Dimensiones”:

Exilio

Exilio.

Tentación

de la Tierra Prometida.

Salí caminando,

sólo con algunas franjas

de historia,

en mi alforja tejida con sueños,

buscando la libertad,

en el redondo del mundo.

En la loca búsqueda,

me encontré a mí misma,

sedienta de jugar

con la magia de las palabras.

Comentarios

Entradas populares